De gemeente bestuurlijk verkend

K.J. Lok 9789059310872 | 3e druk, 2002
Budh

Beschrijving

De gemeente bestuurlijk verkend biedt een eerste maar uitgebreide kennismaking met het gemeenterecht op basis van de Gemeentewet, die vanaf 1 januari 1994 geldt. In deze derde druk zijn ook belangrijke wijzigingen m.b.t. de invoering van het duale stelsel doorgevoerd.

Tegenwoordig wordt van medewerkers bij de gemeente kennis en vaardigheid van de huidige wet verlangd. Voor de praktijk van alledag is de geschiedenis van de (oude) Gemeentewet van minder belang. Daarom beoogt het boek studenten vertrouwd te maken met het systeem en de beginselen van het gemeenterecht. Van terugblikken op de Gemeentewet en zijn vele wijzigingen is zoveel mogelijk afgezien. De rechtsstof wordt systematisch behandeld, waarbij aan de wortels van de artikelen en bepalingen aandacht is geschonken.

Getracht is de lezer zelf tot activiteit aan te zetten door aan het slot van elk hoofdstuk vragen en opdrachten op te nemen. Het boek is bestemd voor studenten in het hoger onderwijs van wie een basiskennis van het gemeenterecht wordt verwacht.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag