Inleiding technische bestuurskunde

Een raamwerk voor het systematisch oplossen van complexe multi-actorproblemen

Alexander de Haan 9789059315136 | 1e druk, 2009
Budh

Beschrijving

Technisch bestuurskundigen houden van complexe multi-actorproblemen: dat zijn problemen waarbij zowel technische als niet-technische oplossingen en combinaties van beide tegen elkaar moeten worden afgewogen. Daarnaast zijn het problemen waarbij veel verschillende mensen en groepen het met elkaar oneens zijn over wat nu precies het probleem is, wat er zou moeten veranderen en hoe dat zou moeten gebeuren.

Inleiding technische bestuurskunde biedt een eerste bril waarmee je als analist naar de wereld kunt kijken en dus ook naar dit soort complexe multi-actorproblemen.

Het boek behandelt een aantal eenvoudige technieken om verschillende groepen mensen te helpen bij het kiezen van een oplossing. Steeds weer andere mensen, steeds weer andere problemen, steeds weer andere technologieën en steeds weer andere domeinen, maar wel steeds met dezelfde basistechnieken: dat is de kracht van de technieken die in dit boek worden besproken.

Doelgroep

Het boek is geschikt voor studenten technische bestuurskunde van de TU Delft en andere technische-bestuurskundestudenten.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag