De Haagse kindermoorden

Bedacht bewijs voor drie misdrijven

Madeleine de Gruijter, Priscilla van Hal, Maaike Kuiper, Alegonda Ouwerkerk, Carlien Zick en Peter van Koppen 9789059319943 | 1e druk, 2013
Budh

Beschrijving

In de zomer van 1980 verdween in de Wassenaarse duinen een jong meisje tijdens een schooluitje. De volgende dag werd zij dood teruggevonden. Vermoord. Voor de moord was er heel snel een verdachte, de plantsoenarbeider Harke J. Hij werd veroordeeld. In de herfst van 1994 werd in Den Haag weer een jong meisje vermoord. De moord leek volgens de politie verdacht veel op de moord in 1980. Harke J. werd weer aangehouden en opnieuw veroordeeld. Hij zit nu nog in de TBS, maar hij ontkent heftig dat hij de moorden heeft gepleegd. Heeft hij gelijk? Is het mogelijk dat iemand tot twee keer toe is veroordeeld voor een moord die hij niet pleegde? In het Project Gerede Twijfel is van de veroordelingen van Harke J. een minutieuze reconstructie gemaakt met een verrassende uitkomst.

Doelgroep

Politie en justitie, criminologen, masterstudenten criminologie/recherche, studenten recherchekunde aan de Politieacademie. De uitgave is ook interessant voor de meer algemeen in criminologie en veiligheid geïnteresseerde lezer.

Auteursinformatie

Madeleine de Gruijter, Priscilla van Hal, Maaike Kuiper, Alegonda Ouwerkerk en Carlien Zick waren studenten Criminologie en Strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Peter J. van Koppen is hoogleraar Rechtspsychologie aan de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag