Het journalistieke interview

F. Teunissen 9789047300199 | 1e druk, 2008
Budh

Beschrijving

In elk interview is een moment aan te wijzen waarop de gesprekspartners op hun stoel gaan wiebelen, meer met hun ogen knipperen, harder of juist zachter gaan praten, of zelfs stilvallen. Een moment waarop de verandering in lichaamstaal het grootst is, of waarop de afwijking van gangbaar interviewgedrag het meest opvallend is.

In Het journalistieke interview ontleedt Freerk Teunissen vijf interviews om inzichtelijk te maken waarom de verandering juist dan het grootst is en niet vijf minuten eerder of twee minuten later. Hij ontwikkelt daarmee een methode voor het lezen van lichaamstaal en het bespeuren van bewust en onbewust gedrag.

Daarnaast spreken meer dan veertig journalisten zich uit over hun vak en beschrijft de auteur een groot aantal interviews. Vaak spannend, soms hilarisch en altijd inspirerend is het punt waarop het interview ontspoort, of juist gered wordt. Dit maakt Het journalistieke interview tot een zeer lezenswaardig en aanstekelijk boek voor journalisten en journalisten in opleiding.

Doelgroep

Het journalistieke interview is bedoeld voor journalisten en journalisten in opleiding die hun interviewvaardigheden willen verbeteren.

Auteursinformatie

Freerk Teunissen traint en coacht journalisten en journalisten in opleiding in binnen- en buitenland.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag