Strijden om de publieke opinie

Jaap van Ginneken 9789047300786 | 1e druk, 2008
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

IInleiding
IIPatronen
IIIBeleid
Over de auteur
Bijlagen

Beschrijving

Er gaat bijna geen week voorbij of de media en publieke opinie zijn plotseling in grote beroering over een nieuw ontstane kwestie of 'issue'. Hoe ontstaan hypes, scares, crises en andere omslagen in de publieke opinie en hoe kunnen betrokkenen hier beter mee omgaan?

Strijden om de publieke opinie geeft een praktische en actuele kijk op de betrokken processen: hoe vind je de beste bondgenoten, wat is een goed betoog en hoe bereik je de media met indringende woorden, beelden en cijfers? Welke details zijn van belang en waar zitten de addertjes onder het gras?

In dit boek worden 'kwesties' niet benaderd als een opeenstapeling van elementen die weinig veranderen, maar als een combinatie van patronen, waarin het geheel veel meer is dan de som van de delen. Het zijn juist vaak de kleine details die grote stemmingsomslagen kunnen veroorzaken.

Opvolger van Schokgolf, omgaan met opiniedynamiek (2003).

Auteursinformatie

Dr. Jaap van Ginneken (1942) is tegenwoordig associate professor aan het Euro American Institute van de Ceram businessschool in het Sophia Antipolis sciencepark -een hightechcampus bij Nice. Hij verzorgt lezingen in binnen- en buitenland over massamediale onderwerpen.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag