Televisiemaken: van idee tot programmaformat

Joke Fictoor (eindred.), Yvonne Leunissen, Lody Crabbendam e.a. (redactie) 9789047301523 | 2e druk, 2010
Budh

Beschrijving

LET OP: In mei 2015 verschijnt de nieuwe druk van deze uitgave. Voor meer informatie klik hier. De oude druk blijft leverbaar tot 1 juli 2015.
  
Je hebt een geweldig idee voor een televisieprogramma of je bent ernaar op zoek. En dan? Hoe kom je aan een idee? Hoe bescherm je het? Hoe ontwikkel je een concept zodanig dat je het kunt verkopen en hoe gaat die verkoop in zijn werk? De auteurs van dit boek nemen je mee langs alle stappen in dit proces. Zij leggen op heldere en duidelijke wijze uit wat je moet weten en doen om een zo succesvol mogelijk programmaformat te maken.

‘Een boek waaruit je alles kunt leren om een succesvol format te maken, zonder de rompslomp. Het is leesbaar en duidelijk.’ Jelmer Zuidema, student Media & Entertainment Management INHolland Haarlem.

Hoe je dit format vervolgens succesvol kunt exploiteren, dat lees je in Televisiemaken: van programmaformat tot uitzending. Dit boek gaat namelijk uitgebreid in op de redactie, techniek, productie en de distributie van een televisieprogramma. Daarnaast komen marketing en recht aan bod. Ook wordt ingegaan op crossmediale en/of interactieve formats met secondary exploitation (dvd's en merchandising als spin-off van het succes van de uitzending).

Doelgroep

Deze uitgave is geschikt voor zowel hbo- als wo-studenten en profesionals binnen de vakgebieden Media- en entertainment, audiovisuele technieken, animatie, journalistiek film- en theaterwetenschappen.

Auteursinformatie

J.M. Fictoor B. Ed (Joke) is docent Trendwatchen, Conceptontwikkelen, Media-ethiek bij de opleiding Media & Entertainment Management inholland Haarlem. Joke is sinds 2007 vennoot bij Perfect&More bv. Daarnaast sinds 2009 promovenda Popmuziek-business bij de Universiteit Leiden en het lectoraat Media, Cultuur en Burgerschap INHolland.

Drs. Y.J. Leunissen (Yvonne) is docent Televisie bij de opleiding Media & Entertainment Management INHolland Haarlem. Zij is onder andere projectcoördinator van Rookie Entertainment en verantwoordelijk voor diverse televisievakken.

L.O. Crabbendam (Lody) is docent Televisie bij de opleiding Media & Entertainment Management INHolland Haarlem. Sinds 1998 is hij werkzaam bij de opleiding mem als media-adviseur en docent.

Mr. R. van Dongen (Rob) is advocaat/-partner bij Bousie Advocaten te Amsterdam, gespecialiseerd in het entertainment- en mediarecht. Als advocaat adviseert en behartigt Rob de belangen van onder andere platenmaatschappijen, muziekuitgeverijen, artiesten en componisten, artiestenmanagers, evenementenbureaus, omroepen, audiovisuele productiebedrijven, filmmaatschappijen en ‘format owners’.

C.P. Groenewoud (Kees) werkt sinds 2007 op Texel bij Ecomare als hoofd informatie multimedia en presentatie.

Drs. H.P. Horsselenberg (Peter) is docent Entertainment & Experience Marketing bij de opleiding Media & Entertainment Management INHolland Haarlem. Daarnaast is hij vennoot bij het trainings- & adviesbureau bdsi.

Drs. F.P.A. Hoekstra (Fred) is docent (stimu-leraar) Trendwatching en conceptontwikkeling en trainercoach in workshops Creativiteitsontwikkeling in teamverband bij de opleiding Media & Entertainment Management INHolland Haarlem. Doceert culturele en sociale studierichtingen; ‘content’-vakken bijvoorbeeld Creatieve Probleem Oplossing en Management van Creativiteit.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag