Toekomstonderzoek

Van trends naar innovatie

Boudewijn Raessens 9789059316430 | 1e druk, 2011
Budh

Beschrijving

Trendwatching is een hot issue, er is zelfs sprake van een 'toekomstindustrie'. Maar in de huidige literatuur worden trends zelden vertaald naar strategie en innovatie. Het boek Toekomstonderzoek. Van trends naar innovatie voorziet in deze leemte. Er bestaat weliswaar geen blauwdruk voor het analyseren van de toekomst, maar het boek is het resultaat van een verkenning waarbij aan de ene kant valkuilen van toekomstvisies worden herkend en waar aan de andere kant de basis wordt gevormd voor het zelf uitvoeren van toekomstonderzoek. Het boek fungeert daarbij als hulpmiddel om beargumenteerde besluiten te nemen op basis van zogenoemde scenarioplanning: op welke trends moet een manager letten om in het hier en nu de juiste stappen te kunnen zetten? Inclusief praktische vragen en opdrachten aan het eind van elk hoofdstuk en een verklarende woordenlijst.

Klik hier voor een korte presentatie van Toekomstonderzoek.
 
Op verzoek geeft de auteur een presentatie bij u op de onderwijsinstelling over Toekomstonderzoek Van trends naar Innovatie.

Doelgroep

Geschikt voor hbo-docenten en studenten binnen opleidingen als bedrijfskunde, commerciële economie, (internet)marketing, communicatie en e-business. Daarnaast interessant voor professionals en managers binnen deze vakgebieden zoals toekomstverkenners, trendwatchers en strategen.

Auteursinformatie

Dr. Boudewijn Raessens observeert en interpreteert ontwikkelingen op het gebied van 'connectiviteit'. Aan de hand daarvan adviseert hij het bedrijfsleven en de overheid.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag