Kan dat zomaar?

Over ethische kwesties in de journalistiek

Huub Evers 9789059317451 | 1e druk, 2011
Budh

Beschrijving

Mondige mediaconsumenten hebben steeds meer mogelijkheden (vooral online via sociale media) om tekst en uitleg te vragen aan journalisten. Waarom heeft de redactie of de individuele journalist deze keuze gemaakt? Welke ethische regels zijn er in de journalistiek? Houdt iedereen zich daaraan? Bestaat er één journalistieke ethiek voor alle redacties of bepaalt elke redactie zelf de spelregels? Kun je met journalisten afspraken maken? Waarover wel en waarover niet? Moeten journalisten altijd zeggen wie ze zijn en wat ze doen? Verandert het internet de manier waarop de media de privacy van mensen beschermen? Je kunt toch alles in een handomdraai te weten komen? Mogen journalisten publiceren wat ze willen? Waar kun je terecht met klachten? En waar liggen voor alle burgers de grenzen van de vrijheid van meningsuiting? Over deze en andere vragen gaat dit boekje, geschreven door media-ethicus Huub Evers voor alle nieuwsconsumenten die meer willen weten over de spelregels van de journalistiek.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor geïnteresseerden die meer willen weten over media-ethiek, maar ook zeker van belang voor (hbo- en wo-) studenten Journalistiek.

Auteursinformatie

Huub Evers (1947) is zelfstandig gevestigd onderzoeker en publicist op het terrein van media-ethiek en de interculturele journalistiek. Tot 2011 was hij lector Interculturaliteit en Journalistieke Kwaliteit en hoofddocent Media-ethiek aan Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag