Onderzoeken doe je zo!

Nel Verhoeven 9789059319240 | 2e druk, 2013
Budh

Beschrijving

Hoe doe je onderzoek? Welke vragen ga je stellen? Welke mensen doen aan je onderzoek mee? Hoe maak je een onderzoeksplan? Hoe maak je tabellen en grafieken? Welke conclusies zijn belangrijk? Hoe presenteer je de resultaten?

Dit zijn slechts een paar vragen die je kunt stellen als je aan een onderzoeksproject begint. Daar gaat dit boek dan ook over. Je leert hoe een onderzoek eruit ziet, en hoe je zelf een eenvoudig onderzoekje kunt uitvoeren.

Onderzoeken doe je zo! is een inleiding in de onderzoekspraktijk voor het beroepsonderwijs. In het bijzonder kan het worden gebruikt binnen de opleidingen juridisch, commercieel, ICT, financiële beroepen en informatiedienstverlening. Het boek kan als lesboek worden gebruikt en als naslagwerk bij het opzetten van een onderzoek.

Bij het boek is de website www.onderzoekendoejezo.nl beschikbaar. Hier vind je de uitwerkingen van de opdrachten, extra materiaal, uitleg over analyses in Excel en bronnenmateriaal. Verder zijn per hoofdstuk van het boek powerpointpresentaties te downloaden. Tevens kun je op de website een filmpje bekijken waarin auteur Nel Verhoeven meer vertelt over opzet en de inhoud van het boek.

Doelgroep

Het boek is bedoeld voor studenten uit allerlei opleidingen, zoals economie, management, bedrijfskunde, personeel en arbeid, zorg en welzijn, ICT, forensisch onderzoek, verpleegkunde. Het boek biedt een algemene inleiding in onderzoeksvaardigheden, toegespitst op een groot aantal voorbeelden uit de praktijk. Behalve voor de genoemde opleidingen is het boek ook uitermate geschikt als naslagwerk voor praktijkonderzoekers die op zoek zijn naar informatie over het doen van onderzoek. Ten slotte kan het boek worden ingezet als informatiebron bij het schrijven van projectwerkstukken en onderzoeksverslagen.

Auteursinformatie

Nel Verhoeven is coördinator en docent Methodenleer en Statistiek aan het University College Roosevelt in Middelburg. Tevens leidt zij het Institute for Undergraduate Research ‘Eleanor’. Zij deed promotieonderzoek naar statistiekonderwijs aan universiteiten en hogescholen in Nederland en Vlaanderen, waarop zij in 2009 promoveerde.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag