Geheel volgens de regels

Inleiding recht voor bedrijf en overheid

Kiki Brölmann, Jan-Paul Heering, Linda Lanting, Niel van Manen, Bert Marseille, Peter Mendelts, Solke Munneke, Jan Willem Sap, Nico Schutte, Evelieke Slob en Albert Verdam 9789059319547 | 2e druk, 2013
Budh

Beschrijving

Onze samenleving krijgt een steeds juridischer karakter. Ons handelen is in toenemende mate aan allerlei rechtsregels onderworpen. Deze regels zijn echter niet altijd even gemakkelijk te doorgronden. Het is voor iedereen die in het bedrijfsleven of bij de overheid werkt dan ook noodzakelijk om een zekere basiskennis van het recht te bezitten.

Geheel volgens de regels begint met een inleidend hoofdstuk over de inhoud en structuur van het recht en zijn betekenis in de moderne samenleving. Daarna volgen veertien hoofdstukken waarin steeds een ander rechtsgebied centraal staat.
Op deze wijze wordt onder meer aandacht besteed aan het bestuursrecht, belastingrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Elk hoofdstuk bevat concrete (praktijk)voorbeelden en eindigt met literatuursuggesties voor verdere verdieping.

Doelgroep

Dit studieboek bevat basiskennis waarover iedere hoger opgeleide professional in het bedrijfsleven of bij de overheid in voldoende mate zou moeten beschikken. Het boek is geschikt voor hoger beroeps- en wetenschappelijke opleidingen in bijvoorbeeld de bedrijfskunde, bestuurskunde, economie, criminologie en politicologie.

Auteursinformatie

De auteurs zijn afkomstig uit de universitaire wereld, rechterlijke macht, advocatuur, consultancy en het bedrijfsleven.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag