De moddermoord

Over hoe een ongeval een moord werd

Olga Scherrenburg, Maud van Beek, Sara Jonker, Naomi Goldstoff, Manon Hardeman, Wim Luten, Sanne Lagerweij, Anniek Luijten, Annick Diesfeldt, Abhijit Das en Peter van Koppen 9789059319936 | 1e druk, 2013
Budh

Beschrijving

In het holst van de nacht reed Michel met zijn auto langs de Zesstedenvaart in Middelie. Op de passagiersstoel zat zijn vrouw Caroline. De auto reed het water in, Caroline verdronk. Eerst dacht de politie dat het een ongeluk was. Al snel kwamen er vreemde verhalen: over pillen, over een buitenechtelijke relatie, over een zelfmoordpoging. Vlak voor de crematie werd het lichaam van Caroline in beslag genomen, Michel werd aangehouden en veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Hij heeft Caroline in de modder geduwd en zo verdronken, vonden de rechters. Of toch niet? In het Project Gerede Twijfel is van de veroordeling van Michel een minutieuze reconstructie gemaakt met een uitkomst die anders is dan men zou verwachten.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor politie en justitie, criminologen, masterstudenten criminologie/recherche, studenten recherchekunde aan de Politieacademie. De uitgave is ook interessant voor de meer algemeen in criminologie en veiligheid geïnteresseerde lezer.

Auteursinformatie

Olga Scherrenburg, Maud van Beek, Sara Jonker, Naomi Goldstoff, Manon Hardeman, Wim Luten, Sanne Lagerweij, Anniek Luijten, Annick Diesfeldt en Abhijit Das waren studenten Criminologie en Strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Forensic Science aan de Hogeschool van Amsterdam.
Peter J. van Koppen is hoogleraar Rechtspsychologie aan de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag