Fiscale behandeling van de DGA

Suzanne Mol-Verver, Hedwig van der Weerd-van Joolingen, Rob Cornelisse en Ton Mertens 9789089747440 | 1e druk, 2013 Er is inmiddels een nieuwe druk van dit boek verschenen.
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

IInleidend deel
IIThematisch deel

Beschrijving

Dit studieboek bevat een overzicht van de fiscale behandeling van de directeur-grootaandeelhouder (DGA). Bij de behandeling wordt ingegaan op de diverse fiscale wet- en regelgeving waarmee de DGA te maken krijgt. De volgende wetten staan centraal: Wet op de inkomstenbelasting 2001, Wet op de loonbelasting 1964, Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en de Successiewet 1956.

Het boek is verdeeld in twee afzonderlijke delen. Het eerste gedeelte vormt een behandeling op hoofdlijnen van de verschillende fiscale regelingen waarmee een DGA te maken krijgt. In het tweede gedeelte wordt op thematische wijze ingegaan op de fiscale gevolgen van een aantal veel voorkomende situaties waarmee een DGA in de praktijk geconfronteerd kan worden.

Dit boek is een initiatief van de leerstoelgroep belastingrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Doelgroep

De Fiscale behandeling van de DGA is in eerste instantie bedoeld als studieboek voor studenten fiscaal recht en fiscale economie aan universiteiten en hogescholen, maar is ook geschikt voor de fiscale beroepspraktijk.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag