Wetgeving Arubaans Staats- en Bestuursrecht

V.V.R. van Bogaert (redactie) 9789089748195 | 1e druk, 2013
Budh

Beschrijving

In deze bundel vindt u een selectie van de belangrijkste regelingen op het gebied van het Arubaans staats- en bestuursrecht. Aruba heeft sinds 1986 de status van Land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het Land Aruba kan dientengevolge in het kader van zijn autonome bevoegdheden zijn eigen rechtsorde bepalen. Echter, op het gebied van de zogenaamde aangelegenheden van het Koninkrijk (zie onder andere artikel 3 Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden) dient Aruba zich rekenschap te geven van de regelgeving op Koninkrijksniveau, zoals Rijkswetten en Algemene Maatregelen van Rijksbestuur. Daarom is er naast de lokale, Arubaanse regelgeving op het gebied van het staats- en bestuursrecht in deze bundel ook Koninkrijksregelgeving opgenomen. In het kader van de Koninkrijksregelgeving is tevens die regelgeving opgenomen die van belang is voor de overige Caribische gebiedsdelen van het Koninkrijk, te weten Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden.

Doelgroep

De bundel Wetgeving Arubaans staats- en bestuursrecht en Koninkrijksregelgeving is bedoeld voor bachelor- en masterstudenten Arubaans recht en voor professionals die werkzaam zijn bij de (Arubaanse) overheid, bij de rechterlijke macht en in de advocatuur.

Auteursinformatie

De samensteller van de bundel, Viola V.R. Van Bogaert, is wetenschappelijk hoofdmedewerker Staats- en bestuursrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Aruba.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag