Socialezekerheidsrecht begrepen

Hannie Geugjes en J. Heinsius 9789089748669 | 3e druk, 2014
Budh

Beschrijving

Socialezekerheidsrecht begrepen behandelt het socialezekerheidsrecht voor studenten in het hoger onderwijs. Bij de beschrijving van de verschillende regelingen op het gebied van de sociale zekerheid hanteren de auteurs de levenscyclus: een bespreking van de sociale zekerheid ‘van de wieg tot het graf’.

Het boek is op een voor studenten toegankelijke manier geschreven, is praktijkgericht en bevat in ieder hoofdstuk voorbeelden ter verduidelijking. Met name staat de vraag centraal met welke vragen een cliënt in de praktijk te maken krijgt. Dit neemt niet weg dat Socialezekerheidsrecht begrepen een studieboek is, waarbij de stof wetsystematisch door de auteurs wordt behandeld en diepgaand daarop wordt ingegaan.

Doelgroep

Het boek is bedoeld voor studenten, juridische professionals die werkzaam zijn in de eerstelijnsrechtshulp of -informatie en -advies en niet-juristen en juridische professionals die hun werk zijdelings met het socialezekerheidsrecht in aanraking komen.

Auteursinformatie

Hannie Geugjes is als hoofddocent arbeids- en socialezekerheidsrecht verbonden aan het Instituut voor Recht van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij medeauteur van Arbeidsrecht begrepen.

Jan Heinsius – bekend van Boom Basics Arbeidsrecht en Boom Basics Socialezekerheidsrecht – is voormalig universitair docent Sociaal recht, thans fellow van de Graduate School Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag