Zoeken in juridische databanken

C.L. Hoogewerf, E.M. Oudejans en W. Riphagen 9789089749413 | 6e druk, 2014
Budh

Beschrijving

De 7e druk (ISBN 9789462901278) van deze uitgave verschijnt naar verwachting in de zomer van 2016. Klik hier voor meer informatie en bestellen.

In dit boek worden op eenvoudige en heldere wijze het gebruik van de in de rechtspraktijk gangbare juridische databanken en hun zoekprogramma’s uitgelegd aan de hand van voorbeelden en opdrachten. De antwoorden van de opdrachten staan achter in het boek met een uitgebreide beschrijving van de zoekweg erbij.

In het boek komen twaalf databanken aan de orde: enerzijds gratis databanken als overheid.nl, Rechtspraak.nl en EUR-Lex (de juridische databank van de Europese Unie) en anderzijds databanken van de grote juridische uitgeverijen waarvoor betaald moet worden, zoals de databanken van Sdu Uitgevers (officiële publicaties, wet- en regelgeving en jurisprudentie) en van Kluwer (het zoeken naar wet- en regelgeving, zoeken in diverse jurisprudentietijdschriften en in Tekst & Commentaar). Tot slot zijn de hoofdstukken Legal Intelligence en Rechtsorde opgenomen. Dit zijn zoekprogramma’s die in verschillende juridische databanken tegelijkertijd zoeken.

Doelgroep

Dit boek is als studieboek en naslagwerk nuttig voor rechtenstudenten van hbo- en wo-instellingen.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag