Socialezekerheidsrecht begrepen

Mr. H.C. Geugjes 9789462903128 | 6e druk, 2017
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

1Inleiding in de sociale zekerheid
2Kinderen
3Zorg
4Arbeidsongeschiktheid
5Werkloosheid
6Bijstand
7Ouderdom
8Overlijden

Beschrijving

Socialezekerheidsrecht begrepen behandelt het socialezekerheidsrecht voor studenten in het hoger onderwijs. Bij de beschrijving van de verschillende regelingen op het gebied van de sociale zekerheid hanteert de auteur de levenscyclus: een bespreking van de socialezekerheid ‘van de wieg tot het graf’.

Het boek is op een voor studenten toegankelijke manier geschreven, is praktijkgericht en bevat in ieder hoofdstuk voorbeelden ter verduidelijking. Met name staat de vraag centraal met welke vragen een cliënt in de praktijk te maken krijgt. Dit neemt niet weg dat Socialezekerheidsrecht begrepen een studieboek is, waarbij de stof wetsystematisch door de auteur wordt behandeld en diepgaand daarop wordt ingegaan.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor studenten SJD, HBO-rechten, Personeel & Arbeid en Bedrijfskunde MER. Daarnaast juridische professionals die werkzaam zijn in de eerstelijnsrechtshulp of -informatie en -advies (sociale raadslieden, vakbondsmedewerkers en medewerkers van het Juridisch Loket). Ook is dit boek geschikt voor niet-juristen en juridische professionals, die in hun werk zijdelings met het socialezekerheidsrecht in aanraking komen (personeelszaken, re-integratiebedrijven, UWV).

Auteursinformatie

Hannie Geugjes was jarenlang werkzaam in de rechtshulpverlening en verzorgde opleidingen op de terreinen van het arbeidsrecht en de sociale zekerheid voor een werknemersvereniging. Sinds tien jaar is zij als hoofddocent arbeids- en socialezekerheidsrecht verbonden aan het Instituut voor Recht van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij medeauteur van Arbeidsrecht begrepen.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag